maanantai 8. syyskuuta 2014

Luontoviikko

Viikko alkoi ryhmäläisillä pajapäivällä, jolloin päästiin kokeilemaan muita Etappi Ry:n pajatoimintoja eri toimipisteissä. Tuntumaa saatiin autopajalta, mediapajalta, puupajalta, leirivälinepajalta, ruokalasta sekä blogiryhmästä.



Tiistaina aloitimme päivämme tarkastamalla ja huoltamalla leirivälinepuolella messukatoksia. Ryhmämme paikkasi, pesi ja huolsi katokset käyttövalmiiksi seuraaville vuokraajille.
Huoltohommien ja ruokatunnin jälkeen jakauduimme pienempiin ryhmiin, joissa suunniteltiin ja neuvoteltiin optimaaliset varustelistat päiväretkille, jotka kaikkien tulisi pakata mukaan, sekä yhteisesti kannettavat retkitarvikkeet.




Keskiviikkona Ympäristötietokeskus Moreeniasta saapui Ekokumppanit Oy:n edustaja pitämään meille luentoa ympäristöasioista. Saimme myös koulutusta arjen ekoteoista, joiden avulla säästää luontoa ja rahaa arkipäiväisillä asioilla. Mieleeni jäi varsinkin osio, jossa vertailtiin konkreettisesti suihkussaolo minuuttien aiheuttamaa lovea lompakkoon vuoden aikana.
Iltapäivällä  jakauduimme kolmeen ryhmään, ja suunnittelimme kaikkien ryhmäläisten ruokavalioihin sopivan alkupalasalaatin, pääruoan sekä jälkiruoan tulevalle metsäretkipäivällemme. Ostoslistojen kanssa lähdimme lähikauppaan hankkimaan aineksia, ja saimme koko ruokakokonaisuuden tarvikkeet hankittua puolella päiväbudjetista! Osan ruoka-aineista ryhmäläiset toivat kotoaan, kuten yrtit, nokkosen, kuivatut sienet sekä mausteet. Haimme myös leirivälinepajalta nokipannun, jolla saisimme valmistettua ruokamme retkellä.


Torstaina lähdimme aamupalan jälkeen autolla kohti Sääksjärveä. Retkiparkkiin saapumisen jälkeen kävelimme luontopolkua pitkin Ammejärven laavua kohti, ja keskustelimme arjenhallintaan liittyvistä aiheista, kuten taloudellisista asioista, kodinhoidosta ja omasta jaksamisesta normaalissa arjessa. Nuotiopaikalle saavuttuamme sytytimme nuotion, ja aloitimme juuresten sekä salaattiainesten pilkkomisen. Valmistimme salaatin ämpäriin, muhennoksen suurella nokipannulla, ja paistetut omenat folioon käärittynä nuotiolla.

                  Leirinuotio Menu:
  • Vihreä salaatti, lisukkeena salaattikuutioita ja ananasta
  • Juures-sienimuhennus nokkosella ja tuoreilla yrteillä
  • Paistettuja omenoita vaniljakastikkeen ja hunajan kera

Alkuvalmistelut käynnissä



Sienten lisäystä muhennokseen


Lähikuvaa muhennoksesta


Viikon viimeisenä pajapäivänä lähdimme Kalevankankaan hautausmaalle kiertelemään. Kävimme katsomassa näköalatasannetta, muistomerkkejä sekä tutustuimme kauniisiin vanhoihin hautakiviin.
Pitkän kiertelyn jälkeen reippailimme keskustan tutustumaan Ratinan ulkokuntosaliin. Päivän lopuksi pidimme vielä puolentunnin ohjatun venyttelytuokion, jonka jälkeen pääsimme viikonlopun viettoon.
Näköalatasanne Kalevankankaalla








Ratinan Kumiankka

0 kommenttia:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP